genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Sjoholm, Wilhelm F, Boston, Mass. USA, född 18832010-05-27 20:54

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=20270
2010-05-20 00:19 

Har hittat honom på Family Search och det står att fadern heter Wilhelm Sjoholm och jag skulle vilja veta om det är min farmors far som är far till Wilhelm F, som jag har sökt i många år. Wilhelm F gifter sig med Tyra L E Carlson (f.1886) i Boston, Massachusetts.
  SVAR 2010-05-20 09:15

Hans föräldrar uppges heta Wilhelm Sjöholm och Maria Andersson. Wilhelm F. är född i Sverige men det står inte var. Du får söka i Emibas om Wilhelm F utvandrade ensam eller
tillsammans med sina föräldrar. Jag kan inte hitta honom i Ellis Island. Han kan ha utvandrat innan 1892 eller utvandrat direkt till Boston.

Eva M

  SVAR 2010-05-26 17:58

Jag har inte Emibas längre. Jag misstänker att det kan vara felskrivet att sonen är född i Sverige. Det finns ingen Wilhelm Sjöholm på Castle Garden heller. Men man kanske får bättre upplysningar om man betalar på sighterna. Har fortsatt att leta överallt men det finns inget annat om någon av dessa personer mer än vid detta giftermålet. AW Sjoholm och hans fru bodde tydligen inneboende hos Searstrand. Otto Carlson finns det inga uppgifter om heller. Tack för att du svarade!
  SVAR 2010-05-26 18:48

AF Searstrand är vigselförrättaren. Han är Cl vilket jag tror betyder Clergyman, dvs Lutheransk präst. Wilhelm är brandman och bor på Henry St. 14 och Tyra  gör hushållsarbete "domestic" och bor på Horace St. 81. Det står att båda är födda i Sverige.

Ingen av dem hittar jag på Ellis Island.

Eva M
  SVAR 2010-05-27 05:01

Hej!
Susanna Auerbach som är på semester har skickat mig en bild av  Wilhelm Sjoholms ansökan om medborgarskap. Han ändrade tydligen sitt namn till Holm. F. står för Ferdenand. Enl. ansökan var han född 12 april 1883 i Stockholm. Ansökan gjordes i november 1913.
Enl. Rotemansarkivet är hans far Wilhelm Theodor Sjöholm Jansson f. 3/8 1850 i Nacka.
1901-1903 står sonen som inskriven i Stockholms sjömanshus och han bor hos Änkan Sjöholm.

Eva M
  SVAR 2010-05-27 20:54

Oh, jag är spå tacksam att jag ej behöver tro längre utan vet att det inte är min farmors far utan en annan Wilhelm. Misstänker att hans bror Johan Edvard som jag har frågat om tidigare hamnade i Cook County, född 1859, 9 sept, det är den enda Johan Edvard Sjöholm som jag har hittat hitintills men födelseåret stämmer inte.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies