genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Törnström, Hildegard Carolina, Karlskrona, född 1855-08-022010-05-02 19:10

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=19927
2010-05-02 09:59 

Hej, vem vet när Hildegard Carolina Törnström avled och fick hon och Carl Fredric Rundberg *1853-10-10 några barn? Och barnbarn? När dog Carl Fredric? Carolina Hildegard var Målargesälls dotter till Vilhelm Ferdinand Törnström och dennes hustru Catharina Hallengren. Men som sagt... är intresserad av Hildegards liv i nuläget! Tack!
  SVAR 2010-05-02 14:02

Hej !
tycker du själv skall börja söka i födelseböcker, husförhör och dödböcker. Betydligt roligare än att hela tiden be andra om hjälp. Det finns tre stora leverantörer i Sverigedu prenumererar enkelt och får många trevliga stunder.

Be andra om hjälp när du kör fast.

Birgitta
  SVAR 2010-05-02 16:08

Har egen dödbok och befolkningsbok men där står inget av det jag efterlyser naturligtvis, för då hade jag inte efterlyst. Jag har hittat mkt själv eftersom jag har hållt på i några år. Men sökt info på annat sätt. Jag vet inte hur man får tillgång till husförhörsböcker eller vigselböcker på nätet som inte kostar skjortan!Jag är tacksam för den hjälp jag har fått men hade ju inte efterlyst om jag själv visste vart jag hittade svaren! Har fått veta att det bästa är att sitta på landsarkivet i Lund eftersom vår släkt härstammar från mestades Blekinge trakten, men jag har över 60 mil dit så... dit tar man inte sig hur som...
  SVAR 2010-05-02 16:30

Hej !
Kan rekommendera arkivdigital.se som har mycket från Blekinge du behöver inte åka till Landsarkivet det är få som gör det idag.

Du har dessutom svar.ra.se och genline.se

ddss.nu som är gratis

Du måste ju i alla händelser kontrollera uppgifter du får från andra.

Birgitta
  SVAR 2010-05-02 18:08

Tack Birgitta, tack för tipsen... gör så gott jag kan.... och japp jag försöker kolla uppgifterna från andra... jag har även sökt viss info när personerna har tex avlidit på gravar.se samt  svenskagravar.se samt använt mig av Ancestry.se, Dis, googlat,  m.m.m. samt att jag naturligtvis frågar levande släktingar om info. ;) Jag är också mamma till en 2-åring så... man tack för tipsen ska försöka använda dem. Det är det jag har undrat över hur ni har kunnat hitta info om Törnström men nu kanske jag kan hitta alla svaren själv, hoppas jag!
  SVAR 2010-05-02 18:38

Jag trodde detta var ett efterlysningsforum, att man efterlyser folk!!!! Vad ska man göra om man inte ha
 
tillgång till detta materialet, sen kanske alla inte ha råd med genline, och svar.ra och vad det nu finns för olika
 
sidor. Så jag kommer att nyttja detta , det tycker jag alla ska ha rätt att få göra.

Mvh Angelika
  SVAR 2010-05-02 19:10

Angelika !

Ingen som förjuder dig att använda detta fantastiska forum, men glädjen att själv forska och försöka finna svaren ger krydda åt tillvaron det kan jag och flera släktforskare intyga.
Priserna på ovannämnda sajter är inte höga, dessutom ofta erbjudande
Det är mitt sista inlägg i denna fråga.

Birgitta

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies