genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Larsdotter, Elna, Ö Ströö, 19002006-01-13 12:50

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1920
 

Elna är min mm m född i Håstad 1836-06-13 gift med Åbon Nils Bengtsson född 1029-02-24 i Gårdstånga. Elnas levnadsöde var inte det angenämaste i början-Hon fick oäkta barn:Carl Gustafsson 1857-08-29 i Viderup,Christina Josefina Jönsdotter 1862-08-25 i Viderup samt ytterliggare två avlidna.Första barnet med Nils B var Anders+ 2 till.De bodde i Östra Ströö från 1873 på nr 14. Jag vet inte vad som hände med de 2 första barnen och ej heller när Nils B och Elna avled men bör vara före 1910 och i Östra Ströö.Tacksam för hjälp./Ingvar
  SVAR

Vet inte när Elna avled, men Nils avled någon gång mellan 1890 och 1900. Han är nämligen med i folkräkningen 1890 men 1900 är Elna änka. Hon bor då kvar i Östra Strö, tillsammans med sonen Anders. 1890 bodde han inte med familjen, men det gjorde istället dottern Kristina. Anders bodde 1890 i Gryby, Borlunda och var då dräng. Förmodligen hos Skogsforster Georg Karl Kristian Petrowsky och hans hustru Charlotta Sofia Lindström. 1900 var Kristina piga på Eslöf N:r 1, Västra Sallerup. Troligen hos trädgårdsmästarna Nils August Lindberg och Anders August Flink. Carl och Christina Josefina hittar jag inte i någon av folkräkningarna.
  SVAR

Tack Karin O för Dina uppgifter.Allt det Du nämner var okänt för mig (Är nybörjare på att leta)Nils avled 1900 och Elna 1904.De båda barnen som Elna fick före giftemålet med Nils kan ju ha blivit bortadopterade och då blir det svårt att kanske finna dem.Är inte på det klara med vad det blev av Elna efter 1857 och 1862 då resp barn vart födda. Tack igen/ingvar G
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies