genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Nilsson, Emilia, Höja, 18602006-01-11 00:37

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1865
 

Det här är ju inte något svar, men jag sökte för något år sedan en EMILIA Nilsson född 1860-06-05 i Höja. Jag fann henne dock inte i födelseboken ? Vet alltså inte varifrån hon kommer?? Saknas det många i just Höja? Slarvig präst? Hon gifte sig i Örkelljunga 1894-08-12 och dog där 1946-12-10
  SVAR

Hej Kjell När det gäller Höja så är det väl inte sämre än andra församlingar med dokumenteringen. En bidragande orsak till att man inte hittar sina personer då de borde vara inskrivna kan vara att prästen har skrivit det i anexförsamlingens bok och tvärtom. I ditt fall verkar det så för det finns en Emelie Jönsdotter född just den 5 juni 1860. Fadern heter Jöns Nilsson. Du skriver att hon hette Emilia Nilsson men Nilsson hette man inte på 1860-talat så jag tog bara för givet att det var hennes fars efternamn. Är det rätt person? MVH Zenita
  SVAR

Hej Jag glömde skriva att Starby var annexförsamling till Höja. MVH Zenita
  SVAR

Tack Zenita Det är några år sedan jag höll på med Emilia, men det jag har om henne har jag fått av Pastorsexp i Örkelljunga. Det jag fick var: >Emilia Dahl född Nilsson i Höja Död 1946-12-10 i Örkelljunga Gift med Gustav Svensson Dahl 1894-08-12 i Örkelljunga. < Kan det vara så att damen på pastorsexp har tagit den Jöns Nilssons efternamn som du nu funnit?? Kan du möjligen se faddrar eller något annat som kan bli puzzelbitar, ty jag vet inte mer om henne än detta. Starby var ju ett stort steg åt rätt håll kanske om det är samma flicka?
  SVAR

Om jag får din e-postadress så kan jag skicka en kopia av födelsenotisen till dig. Det är bättre så än att du får en avskrift. Är du förresten säker på att de gifte sig i Örkelljung för i SCB:s utdrag finns de inte med, varken den datumen eller det året. Min e-post är zenita.brandin.893@student.lu.se. Hälsningar Zenita
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies