genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Sjunnesson, Nils Peter, Norra Vram, gift 1879-80-tal2013-02-01 10:50

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=18594
2010-03-04 10:38 

Jag söker efter ättlingar till Nils Peter Sjunnesson gift med Elise Maria Josefsson. De födde sina barn i Norra Vram, senare blev Nils Peter handelsman i Halmstad. De är mina mormors föräldrar förövrigt vet jag intenting mer om dem förutom barnens namn och att de båda sönerna utvandrade till USA (Illinois och the State of Washington/Seattle).
Emil Sigfrid senare bytt efternamn till Stevens (eller Stewens) född 27/7 1877 och broderna:
Martin senare bytt efternamn till Benson född omkring 1882.
samt tre systrar:
Klara (eller Clara) vet ej födelsedatum men hon var nog äldsta systern?
Ester som fick två döttrar varav jag kände den ena Astrid när jag var barn, vet ej efternamn eller vem fadern var?
samt min mormor Elisabeth gift Johannisson född 1888 i Norra vram (bosatt i Halmstad som barn) gift med Bror Johanisson sjökapten från Karlskrona, död i göteborg 1966 de hade två barn min mor Gulli Margit gift Palmqvist (1917-1991) och Olof (Olle) Johanisson g.m. harriet med tre barn Anita, Hkan och Lars.

Jag vet så mycket om min fars släkt och förfäder och en hel del om min morfars något lite om mormors men inget om dessa relativt nära släktingar barn till Nils Peter och Elise Maria? Någon släkting till dem. jag vill gärna ha kontakt och förhoppningsvis veta mer.

Mvh Steve Palmqvist
  SVAR 2013-02-01 10:50

Hej Steve!
Jag vet inte om du har fått tag på fler uppgifter, men jag kan bidra med en del. Om du kontaktar mig på kerstin86@spray.se så får du fler uppgifter. Jag har en del uppgifter som sträcker sig bakåt till ca 1750- talet.
mvh Kerstin
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies