genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersdotter, Hanna, Brågarp, gift 18202010-02-11 21:34

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=18157
2010-02-11 14:09 

Hej!
Vem vill vara så snäll och hjälpa mig med var pigan Hanna Andersdotter kom ifrån.
Brågarp C:2 (AD bild 144/sid 142) Vigselbok
Bifogar en bild (om jag gjort rätt)


Klicka för en större bild

2010-02-11_Skaermklipp.JPG
  SVAR 2010-02-11 18:06

Hej Ingrid.
Hanna kom från Stanstorp = Staffanstorp.
  SVAR 2010-02-11 18:34

Hej Jan-Erik!
Tack för hjälpen. Så Stanstorp (=Staffanstorp) ingick i Brågarps fs? Det finns väl inga husförslängder för tiden före 1820? Denna Hanna Andersdotter var den yngsta dottern till Kierstina Andersdotter, som Du har försökt att hjälpa mig att finna. Tyvärr, var inte Anders Mattisson hennes far. Det framgick av bouppteckningen. Så jag är tillbaka till ruta ett. Hanna var bara några veckor gammal, när modern dog 1802. Senare samma år dog även fadern. Därför undrar jag lite över vem som tog hand om detta nyfödda barn. Men det tycks vara lika svårt, som att finna, som det är att hitta Kierstinas födelseår och föräldrar. Så det är bara till att leta efter ledtrådar........
Mvh Ingrid
  SVAR 2010-02-11 21:34

Hej,

Det finns förmynderskapsprotokoll på Lunds landsarkiv. Här kanske du kan hitta något. Vad jag förstår när jag googlar Knästorp är att socknen tillhör delvis Bara Härad och delvis Torna Härad.

Pigan Hanna från Stanstorp gifte sig med Anders från Svedala. De kan ha flyttat dit. Kanske kommer några av hennes barns faddrar från Stanstorp (Brågarp).
Sen finns det ju mantalslängder på www.svar.ra.se fram till 1820. Men där vet jag av erfarenhet att Stanstorp finns i Nevishög. Det är ett väldigt rörigt område att forska i.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies