genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Pamp, Charlotta Carolina, Hasslöv (Halland), född 18352010-02-05 20:21

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=17958
2010-02-03 22:37 

Jag söker min mormors mor Charlotta Carolina Pamp, född  den 29.12.1835 i Hasslöv , Halland. hennes sista ort, där vi hittat henne var i Baldringe säteri fram till 1872. Sedan dess har vi förlorat hennes spår. Skulle gärna vilja veta var hon sedan arbetade eller levde? Hon var mejerska eller husmamsell och hon dog i Köpenhemn i december 1877.
  SVAR 2010-02-05 11:27

Hej!
Jag snubblade över hushåll. mamsell Charlotta Pamp f.1835-02-29 Herlöf  på Vanstatorps Gård i Vanstad (Vanstad AI:22 1873-1878 s.278). Hon kom dit 1876 från Kristianstad och for till Köpenhamn 1877-08-10. Det kanske inte är samma Charlotta då alla uppgifter ej stämmer. Ville dock berätta vad jag fann.
Christina, jag sökte den Hilmer jag skrev om tidigare. Han fanns vid samma tid i Vanstad. Han kom dit 1872 från Vankiva och flyttade vidare till Gudmunstorp 1877. Har dessa båda något gemensamt, eftersom du söker på båda?
Hälsningar
Kicki
  SVAR 2010-02-05 20:21

Hej Kicki!
Det var verkligen en spännande information du kom med. Jag tackar dig så hjärtligt för ditt svar. Nu skall jag gå in och förfölja de helat. Vore fantastiskt om det nu var den personen jag letar efter!
Jag hade för ett tag sedan börjat att gå igenom hela Skåne för att leta efter denna Charlotta som vi förlorat. Jag började i ett helt annat hörn av Skåne och blev helt frusterad, för jag inte fann något. Som en avkoppling, tänkte jag försöka med en ny efterlysning igen.
Detta skall bli spännande!
Hjärtliga hälsningar
Christina
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies