genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Glans, Lars, Everlöv, född 18272010-01-24 14:30

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=17667
2010-01-24 10:52 

född 1827-04-02 Everlöv
Söker hans föräldrar när de är födda och var
om han har syskon?
  SVAR 2010-01-24 14:18

När Du vet var och när han är född går Du lämpligen till födelseboken för Everlöv och ser om Du finner honom där. Gör Du det hittar Du också hans föräldrar och Du får kanske närmare uppgifter om var i Everlöv föräldrarna bor. Sedan går Du till husförhörslängden och försöker hitta dem där. Då får Du också klart för Dej när de är födda och om de har flera barn och kan sen följa föräldrarna bakåt och barnen framåt så långt det går
Detta förutsätter att Du har Genline eller annat släktforskningprogram men det är nog ett måste om man ska komma någonvart i sin forskning.
Hälsningar
Sven-Olle
  SVAR 2010-01-24 14:30

hej
det skulle jag ha gjort men min data har kraschat så jag har en annan som är linux och den tar inte in de programmen är medlem i alla som man söker i

Många hälsningar
Eva-Monica
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt riktiga och fullständiga namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler (uppdaterade 2016-09-23)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Anonyma inlägg är inte tillåtna såvida inte särskilda skäl föreligger. Kontakta i så fall webmaster och förklara situationen.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler.

Donera

 

 

 


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies