genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Röhl, Carl, Göteborg, levde Början 1800-talet2018-06-04 08:01

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=17141
2010-01-02 18:17 

Hej! Gör ett nytt försökt att få lite hjälp då jag inte lyckas själv.
Carl Röhl levde med sin familj fru Anna Catrina Häggblom och deras söner Gustaf Adolf och Carl Magnus i Göteborgs Garnison Församling i början av 1800-talet. Carl var artellerist och källardräng. Han ska vara född 1769 men jag kan inte hitta var. Har letat i alla församlingar i Göteborg (alla har inte böcker så långt bak på genline) utan resultat och har även letat i Uddevalla, där det lär ha bott personer med namnet Röhl. Hustrun Anna Catrina ska vara född 1776  men vet inte var där heller. Hoppas någon kan hjälpa mig!
  SVAR 2011-12-05 01:46

 Hej,

Kan idag inte hjälpa dig med att finna Carl Röhl eller Anna C Häggblom. Däremot kanske min ana Gustaf Rööl i Stora Harrie, Skåne, gift med Sissa Andersdotter skulle kunna vara parets son, min Gustaf är född 18 mars 1802, vilket är överensstämmande.

Har du funnits vidare hjälp i frågan eller kommit på något själv?

Mvh
Jerker Andersson
info@up.lby.se
  SVAR 2018-06-04 08:01

Kanske är det inte längre aktuellt, men källaredrängen Carl Rell(Röhl) dog i Garnisonsförsamlingen i Göteborg den 24 april 1809 i feber. 38 år gammal. C1:13 s. 673.

Gustav Adolf Röhl som 1819 kom till Håstad hade i första äktenskapet med Sissa Andersdotter en son Karl Gustavsson f. 1830 i Örtofta som stack till Danmark (utan attest) ca 1855-1856. Karl dog där i början av 1900-talet..

Eva M

 

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies