genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersson Lindberg, Johan, Skarhult, 18502005-12-03 18:04

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1631
 

Hej!jag letar efter min farfars far Johan. Jag får inget grepp om han familj för de har flyttat omkring överallt här i Skåne.Vore tacksam om någon kunde hjäpa mig lite grand. Tacksam på förhand. Annika.
  SVAR

Hej Annika Skulle Du vara hjälpt med uppgifter om Johans familj 1890 ? Bästa hälsningar Bruno i Helsingborg
  SVAR

Hej. Bruno! Visst skulle jag vara hjälpt med Johan familj 1890. Jag reder liksom inte ut var de har flyttat till alla ställena och jag hittar ej heller var de har gift sig. Sen upptäckte jag att de hade fått 2 barn innan min farfar föddes vilket jag aldrig har vetat. Tacksam föer hjälp.Annika.
  SVAR

Hej igen Annika. Här får Du uppgifter om 1890! 1890 Johan Lindberg Hemförsamling: Glostorps annex Hemort: Keglinge Kontrakt: Oxie Födelseår: 1850 Födelseförsamling: Skarhult M.L. Yrke: Jordbruksarbetare Gift med Kersti Svensdotter, f. 1851 Jöns, f. 1884 Georg, f. 1887 Theodor, f. 1887 Lycka till Bruno i Helsingborg
  SVAR

Hej Annika en gång till. Jag glömde ju att skriva att Jöns var född i Oxie och Georg och Theodor var födda i Fosie, de senare, såvitt jag förstår, tvillingar Mvh Bruno i Helsingborg
  SVAR

Hej Bruno! Tack än en gång för hjälpen,men det mesta av detta visste jag.Det jag inte får ordning på är årtal när de har flytta omkring till olika ställen i Skåne.Och sen hittar jag inte när och var Johan och Kjersti gifte sig. Det verkar som om de har gift sig långt innan Jöns (min farfar) föddes och att de eventuellt har fått fler barn som har dött innan Jöns. Tacksam för hjälp. Annika
  SVAR

Hej Annika ! Johan Andersson Lindberg och Kjersti Svensdotter gifter sig i Hököpinge 10/11 1877, de får tre barn som dör, tvillingarna Jöns och Celia, födda 28/8 1878, Jöns död 7/9 1878 och Celia samma dag hon föddes, de får en ny Celia 16/10 1880, hon dör 28/12 1883, alla händelser på Käglinge Nr.2, Glostorp, de flyttar sedan till Oxie 24/10 1884
  SVAR

Hej Gert! Tack för julklappen. Detta var precis vad jag letade efter. Det är ingen mig veterligen som vet om dessa döda småbarn. Tack så mycket. Annika.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies