genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Börjlind, Einar Robert, Västra Skrävlinge, 1910-11-142013-11-03 09:23

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=136
 

Jag söker föräldrar till min farfar Einar Robert Börjlind f. 1910-11-14 i Västra Skrävlinge (Skåne,f d Malmöhus Län) d.1972-10-05 Östergötland. Det enda jag vet är att min farfars far hette Nils Persson Börjlind och att det var han som tog namnet Börjlind.Arbetade som möbelsnickare och började arbeta i träslaget lind (därav Börjlind)
  SVAR

Hej Björn Om man tittar i Sv.Befolk 1890 finns det en Nils Persson Börjlind född 1869 i Reslöv M-län Han var lärling och bodde i Krafts Rote Lunds Stadsförsamling Tyvärr finns han inte ännu i Sv.Befolk 1900 mvh Staffan
  SVAR

Hej Staffan. Tackar så mycket för ditt svar. Så långt har jag också kommit, men sen verkar det vara stopp. Ska ta kontakt med Malmö Statsarkiv får vi se om de kan hjälpa mig med vem han gifte sig med och vad han har för födelsedatum. Tack än en gång för hjälpen. MVH //Björn Börjlind
  SVAR

Hej igen Har du kollat med Västra Skrävlinge Om inte, här kommer deras email skravlinge.malmo@svenskakyrkan.se De om någon måste veta om inte de har skickat sina böcker till landsarkivet mvh Staffan
  SVAR

Hej Staffan. Tack så mycket för tipset.Ska genast skriva ett mail med mina frågor dit. Tack än en gång för hjälpen! MVH// Björn
  SVAR

Björn, du var annars rätt på det, böckerna är nämligen inlämnade till Stadsarkivet. Be dem slå upp i födelseboken vilka föräldrarna är (annars kan du låna utdrag ur födelseboken, det s.k. SCB-utdraget, på mikrokort). På Malmö Stadsarkivs webbplats framgår vilka församlingar som lämnat in böckerna, och dit hör Västra Skrävlinge. Se http://www.malmo.se/html/www/stadsarkivet.html, fliken Kyrkobokföringsärenden, där det står "Till Malmö Stadsarkiv har levererats kyrkoböcker från S:t Petri, Fosie, Limhamns, Västra Skrävlinge, S:t Pauli, Hyllie, Husie, Södra Sallerup, Kirseberg, Slottstaden fam till den 30 juni 1991 samt Caroli församling fram till 1948.Övriga Malmöförsamlingars kyrkoarkiv ligger kvar ute på pastorsexpeditionerna. Beräknad leverans till Stadsarkivet är 2013." Motsvarande information för resten av Skåne finns på Lunds landsarkivs webbplats. Hälsningar, Eva
  SVAR

Hej Eva. Tackar så mycket för tipsen,verkar som jag har lite att göra denna vecka när jag är ledig. Önskar att allt skulle kunna finnas på nätet så man slapp vänta på öppettider:) Tack än en gång!! MVH // Björn Börjlind
  SVAR 2008-11-19 18:18

Hej Björn. Det jag fått fram är att Nils gifte sig med Emma Carolina Börjlind F Jönsson (f. 1879). Jakten går vidare.    //Nick Börjlind (ättling av Otto Sigvard - Einars bror.)
  SVAR 2008-11-19 20:09

Hej Nick.
Tack för ditt svar men numera har jag kommit lite längre. Nu är jag på Nils Persson Börjlind´s  FF.F  generation och på Emma Carolina Börjlind´s FF.F generation och men det blir allt svårare att hitta uppgifter nere på 1700-talet. Men det är bara att försöka leta vidare. Om du behöver några uppgifter så får du gärna höra av dig igen, jag kanske kan hjälpa dig.
MVH // Björn Börjlind
  SVAR 2013-11-03 09:23

Hej Björn,
jag är dotter till Otto och Einar var min farbror, Niels och Emma min farfar&farmor
(jag tror han stavade det så).
Jag skulle väldigt gärna få veta mer om Börjlindsläkten, har du alltså hittat Niels och Emmas föräldrar? Skulle bli jätteglad om du vile berätta! mvh/Christina född 52, faster till Nick.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies