genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Persson, Olof, Skeglinge, 17042005-11-09 00:02

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1474
 

Jag skulle behöva läshjälp med födelsenotisen för ovanstående person. Om det är rätt person så är han min mf mm mm far. Jag vet, med ledning av tidigare hjälp jag fått här på Scangen, att han är född omkring 1704 och att han dog i Skeglinge 1751. Jag skulle behöva hjälp med att tyda vilka föräldrarna är samt födelsedatum. GID 1349.17.49200 Skeglinge fs födde 1688-1757. Hälsningar Torbjörn Hargeson

Bilden är från GenlineKlicka för en större bild

Foedde_Olof_Persson_1704.jpg
  SVAR

Hej. Jag gör ett försök och får det till att han är född i Gryby den 11 mars och döpt den 12. Föräldrarna är Per Andersson och Hanna Persdotter.
  SVAR

Hej ! Så här ser födelsenotisen ut i en förhoppningsvis mer lättläst version. Observera att Olof är född i Gryby som ligger i Borlunda och inte i Skeglinge. Volymen är Borlunda C:1 och den innehåller både Borlunda och Skeglinge. Så här läser jag notisen: "4. Oluf Perss: född i Gryby d.11 Martii. Fadren Per Anderss: Modren Hanna Persdoter, wardt döpt d.18 dito Suscpetr: Jeppe Möllares hustru i Dambstorp, Testes Per Nelsson och Håck Jonss i Gryby".

Klicka för en större bild

Borlunda_C1.jpg
  SVAR

(Jag skickade ett tackmejl i går redan (11/08) men jag har inte sett att det kom fram så jag skickar ett till för säkerhets skull) Tack för hjälpen till både Jan-Erik och Niklas! Och, Niklas, hur får man fram en så bra bild? Hälsningar/Torbjörn Hargeson
  SVAR

Hej Torbjörn ! Det är DigiArkiv (http://www.digiarkiv.se) (som jag är inblandad i) som har fotograferat av volymen med digitalkamera.
  SVAR

Jag har köpt en del volymer på cd av Digiarkiv och är väldigt imponerad av bilderna. En sak jag undrar över, Niklas, jag skriver av en del till en privat databas. Är det något ni är intresserade av?
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies