genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Mariakirkegården I Ystad?, , Ystad, 2005-11-02 08:47

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1434
 

Noe feil skjedd med opplastingen av bildet i mitt forrige Innlegg. Jeg legger det opp her på nytt med ny heading. I tillegg kan jeg opplyse at jeg antar dette er tatt på Matiakirkegården i Ystad. Det er det stedet Anders Jönsson Hals er oppgitt å være begravet i 1667. Kunne vært greit å fått vite om dette stemte og om det evt. finnes påskrift på gravplaten - det er umulig å se av bildene.

Klicka för en större bild

HALS_Anders_Joensson_gravplate.jpg
  SVAR

Hejsan Stein! Det finns idag inte någonting som heter Mariakyrkogården. Endast Mariakyrkan. Den ligger mitt i centrum av Ystad. I dess torn finns den för Ystad kända Lurblåsaren. Gravstenen som är avbildad skulle jag tro vara en av dem som finns i golvet inne i kyrkan. Om detta är den ursprungliga gravplatsen eller om den är inplockad ifrån den dåvarande gravplatsen utomhus, vet jag inte. Det fanns ju förr en gravplats runt om Mariakyrkan men den har försvunnit allt eftersom staden har vuxit. Det finns säkert mer information om detta i någon bok om Ystads historia. Lycka till!
  SVAR

Hej ! Det stämmer som Camilla skriver. I en bok "Ystadhistoria i Sten" av Sven Carlquist och Gösta Borg, Ystads Fornminnesförenings skrift nr XII (1957) återfinns en bild på stenen. Jag bifogar ett par bilder som kommer från boken. Först kommer en plan över Mariakyrkan. Aktuell grav är nummer 31.

Klicka för en större bild

Pict0001.jpg
  SVAR

Såg att det bara gick att infoga en bild åt gången, så det får bli ett par inlägg.

Klicka för en större bild

Pict0002.jpg
  SVAR

Nästa bild.

Klicka för en större bild

Pict0003.jpg
  SVAR

Sista bilden från boken.

Klicka för en större bild

Pict0004.jpg
  SVAR

Takker så mye for hjelpen - dette er fantastisk. Har lett etter opplysninger om Anders Jensen Hals m/familie siden 1999. Nå mangler jeg bare å finne igjen kilder som kan si mer om blant annet 1:ste og 2:dre hustru til Anders og så Jens sin familie. Stein
  SVAR

Et lite spørsmål - Finnes boken "Ystadshistoria i Sten" av Sven Carlquist och Gösta Borg fortsatt for salg? Stein
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies