genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Pålsson, Emma, Hyby, född 18882009-05-26 21:28

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=13601
2009-05-25 21:51 

söker  om hon har syskon
  SVAR 2009-05-25 22:35

Kolla på ddss.nu. För Hyby är det födda fram till 1894. Hon hade en bror Nils född 1887  i Kyrkheddinge och som fick nöddop. Barnet dog 16/12 1887 i scharlakansfeber.
Man måste följa familjen i husförhörslängderna för att se om fler barn föddes.  Familjen finns säkert i folkräkningen 1900.
  SVAR 2009-05-26 19:35

Hej Har gått igenom allt men hittar inte dem
  SVAR 2009-05-26 21:22

Jodå, de finns där. Sök i födelsedatabasen. Välj Hyby. Skriv namnet Emma på barnets namn. Du får 47 träffar. Leta upp Emma född 1888. Det finns två födda 1888. Jag har antagit att Pålsson är hennes flicknamn, egentligen Pålsdotter.
Det finns en Pål Hansson gift med Hanna Nilsdotter som är Emmas föräldrar.
Sök sen  igen på faderns namn men fyll inte i barnets namn. Då får du upp Nils. Där står det om nöddopet. Ett nöddop betyder ju att barnet var svagt och ev. dog. Jag sökte sen på Nils bland döda i Hyby. Då fick jag upp att han dött, inte i samband med födseln men senare i scharlakansfeber.
Är inte Pålsson hennes flicknamn måste det ju vara den andra Emma som du söker.
Du måste komma med mer information när du söker kvinnor, om det är flicknamnet eller giftonamnet. Bra också att få fullständigt födelsedatum om du har det, så behöver man inte gissa.
  SVAR 2009-05-26 21:28

jag har hittat det jag blev klok hur jag skulle söka på ddss.nu du skall ha ett stort TACK för all hjälp
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies