genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Dafvidsson, Nils, Billinge, 18242005-10-17 22:39

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1346
 

Söker upplysningar om Nils Dafvidsson och vilka var föräldrarna, när och var föddes de. Alla uppgifter så som syskon osv. är av intresse.
  SVAR

Hej! Ingen med namnet David/Dafvid har fått någon son i Billinge år 1824. Däremot har paret Jacob Davidsson och Maria Hansdotter i Billinge fått sonen Nils 12 maj 1824. Tillsammans har paret även följande barn: 1815-12-18 Ola 1819-11-02 Karna 1822-02-28 Anna 1826-03-18 Maria 1828-05-10 Jöns Möjligen är barnafadern den Jacob som föddes i Billinge 1793-04-25 som son till David Jönsson och Karna Nilsdotter. Mvh /Arne Thornberg
  SVAR

Hej Arne Tack för ditt snabba svar. Jag är övertygad att detta är rätt familj. Jag hade redan namnet Jacob. Har du möjligtvis födelse/döds år på paret Jacob och Maria och var de var födda och även paret David och Karna. Mycket tacksam för all hjälp jag kan få. Tusen tack.
  SVAR

Hej Annelie, en Maria Hansdotter dör, 59 år gammal, i Billinge 1845-04-18. Maken Jacob ”syns” däremot inte i Billinge dödböcker, tyvärr. Saknar också ytterligare data för den äldre generationen, David Jönsson och Karna Nilsdotter. Som ”kompensation” erbjuds här två vigselnotiser: Husaren Jacob Davidsson gifte sig i Billinge 1818-07-05 med pigan Maria Hansdotter. Drängen David Jönsson gifte sig i Billinge 1792-10-27 med pigan Karna Nilsdotter. Mvh /Arne Thornberg, Billinge
  SVAR

Tusen Tack för ditt svar. Skulle du få fram någon mer uppgift så hör gärna av dig igen. Många forskarhälsningar Annelie
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies