genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Svensson, Sven, Hesseldalen,bräkne-Hoby, levde 1930-1940 talet2009-05-16 17:56

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=13189
2009-05-04 20:57 

Hej! Jag skulle vilja ha hjälp med att reda ut släktskap. Min pappa som bodde i Svartsjömåla som liten och ung och som jag släktforskar åt har undrat om och hur en person som han kommer ihåg från tiden han bodde där är släkt. Det är en man som hette Sven Svensson, han bodde i Hesseldalaport som pappa kallar det. Det ska i så fall vara på 1930-1940 talet. Jag vet inte hur jag ska kunna få reda på det? Någon som vet? Sven Svensson ska ha varit gift med en Hulda och de ska haft en dotter och en fosterson. Detta är tyvärr allt pappa minns.

  SVAR 2009-05-05 19:18

Jag har funnit Hässeldala Port men blir inte klok på om det är en ort eller en gård.
Här måste en bleking hjälpa till. Du får kolla på CD:n med döda efter 1947 om det finns en Sven Svensson eller Hulda på den här orten. Om han finns där får du hans födelsedata och får leta i födelseböcker, husförhörslängder och församlingsböcker osv. Folkräkningen 1900 ger dig kanske  information. Det är inte lätt att finna uppgifter från 1900-talet. På Landsarkivet i Lund finns kyrkoböcker från Blekinge.
  SVAR 2009-05-05 20:30

Hej.
Hässeldala Port är en gård i Bräkne Hoby
  SVAR 2009-05-13 18:01

Vet Din pappa hur gammal Sven Svensson var 1930,  om han hade något ytterligare förnamn och om han dog i Bräkne-Hoby där gården tydligen ligger?
  SVAR 2009-05-16 17:56

Hej! Min Pappa Hade fel efternamn på Sven så därför hittade jag inte honom men nu har jag hittat honom. Han hette Pettersson och inte Svensson.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies