genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Hansen (Eventuellt Hanssen), Hansine, Tromsö, Norge, död 19472009-05-09 16:07

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=13268
2009-05-08 13:04 

Jag söker uppgifter om Hansine Hans(s)en, är osäker på vilken stavning som är rätt. Hon föddes och bodde i Tromsö, Troms, Norge. Hon var ogift och barnlös. Jag vet att hon hade en syster som hette Pauline (Hansen som gift), fler syskon fanns. Hon skötte den stora gården i Breivika, hon donerade mark till Trmsö stad för att bygga skola och vid sin död testamenterades all mark till Tromsö universitet. Jag tror att mina uppgifter är riktiga. Jag är nyfiken på henne, min avlägsna släkting, och all information är av intresse.
  SVAR 2009-05-09 12:07

Jag har letat i det norska digitalarkivet men inte funnit den rätta Hansine Hansen, tror jag. Det finns 19 Hansine Hansen döda 1947 men ingen tycker jag passar.
Jag har försökt hitta födelseuppgifter på henne men inte lyckats. Jag har däremot funnit saker om henne, t ex donationer. På någon sida stod det om ett café i Indien som hon skänkte pengar till och där man serverar norska våfflor.
Kolla på digitalarkivet.no om du kan finna henne.
  SVAR 2009-05-09 15:27

Tack för ditt svar. Kanske är det ett vanligt namn. Jag är dock rätt säker på att hon stavade sitt efternamn Hanssen, alltså med två s. Har du någon adress där jag kan läsa om donationen till Indien?
  SVAR 2009-05-09 15:54

Hej!

Jag sökte så att båda stavningsalternativen kom upp. Kanske dog hon innan 1947?
Databasen har döda mellan 1947-2001. Jag sökte på hennes namn på google och fick upp namnet på en väg/gata i Tromsö. När jag tittade på olika sidor där jag fann hennes namn och  fick jag upp det här med Indien. Jag sparade aldrig adressen.

Hälsningar
Eva
  SVAR 2009-05-09 16:07

Gatan i Tromsö är döpt efter henne, med ett s i stavningen. De har ju uppenbarligen döpt gatan efter henne, då hon skänkte mark till Tromsö universitet. Det är på dessa sidor det står att hon dog 1947, men det kan ju naturligtvis vara inkorrekt. det borde egentligen vara lätt att hitta fakta om henne, men jag hittar också bara det här om att gatan vid Tromsö universitet är döpt efter henne, och att ett av de mindre husen från gården finns kvar på området och där de har ett cafe i hennes namn.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies