genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Drillo, , Höör, 18002005-02-05 17:48

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=131
 

Kan någon hjälpa oss att spåra vårt gamla släktnamn Drillo (från Stanstorpsgården,Höör-trakten)? Vi vet inte säkert om namnet är ett gammalt soldatnamn men vi tror snarare att det har vallonanknytning.
  SVAR

Namnet Drillo känner jag inte till. Men Stanstorp låg Bosjöklosters församling. Kan du ge lite mer uppgifter om personerna så kanske du lättare får hjälp.
  SVAR

Tack för svar! Ska undersöka förnamn och återkommer. Tyvärr finns inte måmga på pappas sida kvar men jag har i vart fall namn på farmor (född 1888) och några syskon.
  SVAR

Kollade i CDn Sveriges Befolkning 1890, men det fanns inga Drillo alls i hela landet. Några Drill fanns det, men inte i Bosjökloster eller Höör.
  SVAR

Tack för infon. Hoppas äldre CD än 1890 dyker upp framöver Enligt de uppgifter jag har var min farmors mor Anna Andersson, född 4 juli 1851 (död i Malmö 1933), "barnfödd" på Stanstorpsgården och familjen (vet inte hennes föräldrars förnamn)hette då Drillo. Enligt min pappa skedde namnbytet pga rädsla att barnen skulle bli "drillade med i skolan"!
  SVAR

Någon Anna född detta datum i Bosjökloster har jag inte hittat vid en hastig överblick varken i husförhör eller födelsebok. Men om du istället uppger din farmors namn och data blir det enklare att finna dem. Du har min email adress i tidigare svar.
  SVAR

Hej Eva-Marie! Kolla: http://carlin.cjb.net/slakt/11anfi/ana00046.htm Om det är rätt Drillo, så hör av dig! gunnar.carlin@swipnet.se eller gunnar.carlin@mpa.se
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies