genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Bergfeldt, Alexander, Vallby (Skåne), 18142016-03-28 20:40

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=13072
2009-04-28 18:34 

alexander f.23/6 1814 gift m. karna bengtsdotter
  SVAR 2009-04-29 01:29

Alexander Bergfeldt är född i Vallby 1814 23/6.

I födelseboken står

En till Wallby ankommen qvinsperson, som säger sig heta Bengta Skarman och säger sig wara  gift med en soldat Ziegler wid Kgs eget werfvade Regemente [...] Hustru Bengta Skarman  afveke härifrån utan att wara kyrkotagen

Fadern är faktiskt inte soldaten Ziegler, utan en lumpsamlare Alexander Bergfeldt. När denne dör 1830 nämns oäkta sonen Alexander 17 år i bouppteckningen. Det här är en resandesläkt. På Anbytarforum finns en diskussionstråd om släkten.

  SVAR 2016-03-28 20:40

Fast på anbytarforum har de blandat ihop de två olika Alexander Bergfeldt. Den ena är född 1785 i Ystad och den andra är född 1772 i Östra Herrestad. Jag hittar Alexander f 1772 i Stiby no 24 1824-1829 med sonen Alexander tillsammans med Botilla Flenberg. Gissar att Bengta Skarman finns någon annanstans eller kanske har dött och svärmodern flyttade in för att hjälpa Alexander. Gissar att Bengta är en dotter till Botilla och Christoffer Skarman. Men har inte hittat något mer än att Botilla bor hos Alexander och Alexander vid Husförhöret. Kan någon hjälpa mig blir jag glad
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies