genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Svensson, Bonde, Nosaby, 18742005-10-07 20:51

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1262
 

I Hfl 75-79 p. 281 -GID 1464.59.10500 står att Bonde Svensson saknar någonting därför att han varit i Amerika i 2 år. Det tycks vara något betyg men jag kan inte tyda ordet riktigt. Någon som kan?
  SVAR

Skulle tro (utan att titta) att han saknar bevis på sin hinderslöshet, alltså bevis på att han inte gått och gift sig i Amerika. Kan det stämma?
  SVAR

Det här blir säkert inte rätt men när jag försökte klicka på länken i ett annat svar så hände ingenting varför jag får skriva på nytt istället. I ett annat inlägg läste jag om den förteckning som finns över kyrkoböcker som lämnats in till landsarkivet för tiden efter 1894. I denna förteckning fanns den församling, Nosaby, som jag just nu är intresserad av, med. I Genline finns för samma församling redovisat uppgifter för tiden före 1894 men endast när det gäller husförhör sträcker sig denna redovisning fram till 1894, När det gäller övriga uppgifter, In- och utflyttning, födsel, död och vigsel finns där ett glapp av varierande storlek, från 22 till 2 år. Nu undrar jag över anledningen till detta. Kan det tänkas att uppgifterna finns på Landsarkivet och att det endast är fotograferingen som saknas eller hur hänger det ihop?
  SVAR

Du hittar dessa uppgifter i SCB-materialet, under varje län. I Genline börjar de på _sc och ligger alltså först i listan över församlingar. Hela länet ligger alltså tillsammans år för år, och det kan vara lite jobbigt att hitta i volymerna. Originalet finns förstås på Landsarkivet. Kollade din första fråga, och det står mycket riktigt att han saknar hinderslöshetsbetyg. Du ska inte behöva börja på ett nytt inlägg, utan använd "Svara här" för att göra uppföljningar. Maila webmaster@scangen.se om det är tekniska problem.
  SVAR

Jag är ledsen men jag begriper inte vad Du säjer om uppgifterna i SCB-materialet. Skulle Du vilja förklara det lite tydligare? Tack på förhand.
  SVAR

Kanske är det jag som missförstod din fråga. Jag trodde du var intresserad av födda, vigda och döda från 1860 fram till 1890-talet. Dessa hittar du i SCBs avskrifter, som mormonerna filmade på 1950-talet. I Genline når du dessa volymer under Församling i Sökfönstret. I den listan hittar du först i alfabetet alla länen, med namn som _sc Malmöhus osv. Det är alltså i de här som du ska titta. Alla församlingar är alltså samlade här.
  SVAR

Jag måste vara skapt som en nors för jag hänger fortfarande inte med.Jag är intresserad av de kategorier Du nämner därför att dessa inte finns med i Genlines "ordinarie" redovisning. Varför gör de inte det om de nu finns? Något _sc Malmöhus lyckas jag inte finna hur jag än försöker men jag gör väl fel någonstans.
  SVAR

En bild kanske förklarar saken bättre!

Klicka för en större bild

genline.gif
  SVAR

Tack för bilden, Anders! Den kände jag inte alls igen från min Genline. Via en annan släktforskare blev jag så klar över att jag inte hade den senaste versionen av Genline FamilyFinder. När jag väl laddat ner den så föll allt på plats och jag fann de uppgifter jag sökte.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies