genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Månsson, Nils, Glemminge, 1787-04-082005-10-05 20:27

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1268
 

Hej! Finns det någon som kan hjälpa mig att tolka hans, min ff ff, födelsenotis? Det gäller födda i Glemminge GID 1649.10.98700. Den 4 augusti 1787 föddes Måns Danielssons och Hustrun Ingars i Glemminge, son, som döptes den 5 samma månad Nom Nils. Susc Enkan Ellena? Larsdotter? i Glemminge?. Testes Drängarna Matts Olsson fr ?? Tågarp, Nils Olsson och Jöns Hansson? i Glemminge och Anders Danielsson i Ystad. Pigorna Ellena? Nilsdotter fr Hannas, Mätta Olsdotter fr ?? Tågarp och Elsa Hall i Glemminge. Har även försökt lägga in en bild på detsamma. Tackar på förhand

Bilden är från GenlineKlicka för en större bild

601_Nils_Maanssons_foedelsenotis_i_Glemminge.jpg
  SVAR

Jag läser den så här: 4 Föddes Måns Danielssons och hustru Ingars i Glemminge, Son, som döptes den 5 ejustem N. Nils Susceptrix. Enkan Ellna Lars Pers i Glemminge Testes. Drengarna Matts Olsson i G.(?) Tågarp Nils Olsson, och Jöran Hansson i Glemminge, och Anders Danielsson i Ystad. Pigorna Ellna Nilsdotter fr Hannas, Mätta Ols dotter fr. G.(?) Tågarp, och Elsa Hall i Glemminge Framför Tågarp är en förkortning av något som jag tror börjar på G. Finns det något som heter Gamla Tågarp, eller står det för Gården Tågarp? Det får någon med lokalkännedom svara på.
  SVAR

Normalt säger man (även i dagligt tal) Glemminge Tågarp. /Mikael "MP" Persson Glimåkra
  SVAR

Hej! Jag gör nu ett nytt försök att få fram ett stort tack till Anders o Mikael för tolkningshjälpen till Nils Månssons födelsenotis. Om ingen annan än jag har glädje av persongalleriet i notisen, så kanske det finns några som fick en aha-upplevelse vid uppgiften om Glemminge-Tågarp. Man lär så länge man lever. Ha det gott Lotte
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies