genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Örngren, Christina Maria, Malmö Caroli, Född 18462009-03-30 17:30

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=12625
2009-03-30 03:37 

Hej!
Jag söker modern  till min mormor Gustava Ingeborg Karlssson Född Malmström den 13.11 1875 i Lunds domkyrkoförsamling .
Min mormors mor var Christina Maria Örngren Född 1846 Malmö Caroli
Min mormors far var Nils Malmström Född 1850  Född i Reslöv Malmöhus län yrke slaktare.
Jag har kommit vidare på mormors fars sida, men fastnat på mormors mors sida. Efternamnet Örngren förbryllar. Var hon gift en gång innan hon gifte sig med Nils Malmström?
Mycket tacksam för hjälp.
Karl-Einar Borg
  SVAR 2009-03-30 16:28

Du hittar Maria Christina med far, slottsknekten Anders Andersson Bök, mor Johanna Nilsson och syskon på GID 1308.142.41800, Malmö Caroli. I kanten står antecknat: "De har ett barn hos hennes föräldrar på landet".
Där anges vidare att de flyttar till Malmö S:t Petri församling 1853. Därifrån kan Du kanske följa Maria Christina vidare och se varifrån namnet Örngren kommer.
Med vänlig hälsning
Sven-Olle Fjelner
  SVAR 2009-03-30 17:30

Tack för ditt svar Sven-Olle!
Det var just därför jag la in en efterlysning, då jag själv kommit fram till denne Anders Andersson Bök. Han visade sig tyvärr var ett felaktigt alternativ.
Men jag kan glädja dig med att jag i dag på vårat bibliotek med hjälp av en annan släktforskare lyckades hitta den rätta familjen. Vi har alltså försökt av bara den tidigare.
Det visade sig att Christina Marias far var polisuppsyningsmannen  Christian Örngren född 1796
i Malmö. Moderns namn var Anna Andersson Född 1817 i Östraby Malmöhus län.
Jag har hittat  Johan Christians far, som står som Bryggarm. Örngren och Modern Christina Dela Rosse. Det är svårtydbar handskrift i en Födde.Vigsel. Död. 1768-1797 C:6 Malmö Caroli Malmö hus.
Tack än en gång.
Karl-Einar
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies