genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Ohl, Hindrich Christopher, Gärdslöv, levde ca 1695 - 17832016-02-06 12:24

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=5560
 

Ohl är Schäfer på Näsbyholm, Gärdslöv och gift med Dorothea Böhms (ca 1698-1777). Båda är troligtvis födda någonstans i Tyskland. Deras dotter Margareta går vidare som min ana. Finns det någon som vet något om denna familj. Tacksam för svar.
  SVAR 2009-03-22 21:56

Hej Gertud vi jobbar också med denna släktgren har du fått några napp? Vi ligger i alla fall klara med nästa generation.

Vore kul om du hörde av dig.

Kristina Berlin o Sigge Söderberg
  SVAR 2009-03-28 17:34

Hej! Vet du något om Christian Hindrich Ohl som fick en son Carl Petter Magnus Ohl 1783 (dog 1852).
Vi har hittat en Hindrich Christopher Ohl på Näsbyholm hur är de släkt.
Vill veta allt vad har Du att erbjuda i redan forskat eller tips.
Tacksam för alla upplysningar
Sigge o Kristina

  SVAR 2009-03-29 16:58

Två frågor om släkten Ohl slogs ihop.
  SVAR 2009-03-29 22:28

Hej! Christian Hindrich Ohl är broder till min anmoder Margareta Ohl. Enligt mina anteckningar var han gift med Nilla Trulsdotter. Deras barn, som jag har funnit, är Conrad Christoper född 1775, Christian Fredric född 1777, Dorothea Lucia född 1780 och Carl Petter Magnus född 1783.
Föräldrar till Margareta och Christian Hindrich Ohl är Schäfern på Näsbyholm, Gärdslöv  Hindrich Cristopher Ohl och hans hustru Dorothea Böhms. Båda är antecknade som tyskar. Det finns flera Böhms i Gärdslöv och i grannförsamlingar. Förmodar starkt att de är släkt. Har ej funnit mer men är tacksam för information om ni finner något ytterligare.
Med vänlig hälsning
Gertrud
  SVAR 2009-05-30 16:52

Hej Gertrud!

Vi har inte fått dokumenterat att Christian H Ohl far heter Chistoper Ohl. VJagi har noterat att C Ohl är född 1695 men datum.

Jag är släkt med C P M Ohl i rakt nedstigande led.

Vad har Du för anteckningar om Ohlarna och det vore väldigt tgacksamt om Du ville dela med Dig av ditt material.

Kristina

  SVAR 2013-09-30 18:36

Hej igen Gertrud

När det gäller släkten Ohl så har vi haft en uppehåll med dessa. Nu har vi börjat igen och vi har en liten fråga till Dig:
Var har Du funnit upplysningarna om Ohl?

Vi håller på med att sammanställa släkten Ohl o Böhms och du får gärna ta del av dessa när vi fått dem i presentabelt skick.
Med vänlig hälsning
Kristina o Sigge

  SVAR 2016-02-01 21:38

Hej, Jag har börjat forska lite igen på släkten Ohl och Böhms. Uppgiften om Christopher Ohl födelseår har jag utgått från året han dog och räknat bakåt.Vet ej vart i Tyskland han kom ifrån så jag har ingen datum. Har ni kommit fram till något nytt angående dessa släkter? Med vänlig hälsning Gertrud
  SVAR 2016-02-06 12:24

Hej igen Gertrud Det är min hustru som jobbat mest med Ohl o Böhms och hon lade denna forskning åt sidan eftersom hon inte kom längre, men hon tyckte det var intressant att du tagit upp det igen så vi återkommer med lite text på detta forum lite längre fram. Vi har i alla falla hittat dokument i Pommern där vissa av Böhms finns nämnda. Vi hörs eller rättare sagt ses här på detta forum! Kristina o Sigge
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies