genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Vedin Andersson, Olof, Vännäs, levde 1780-18522011-01-22 20:29

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=12511
2009-03-22 00:22 

Söker föräldrar till Olof Vedin Andersson född omkring 1780. Död 1852 i Harrsele, Vännäs fs (AC). Gift med Lovisa Larsdotter Sjungare född ca 1773 i Överboda, Umeå lfs (AC). Tack på förhand mvh Veronica Lindberg, Stockholm
  SVAR 2009-11-17 18:49

Fadern heter Anders Olofsson född 1739 i Stöcke i Umeå lfs.Modern heter Sara Olofsdotter född 1742 i Burträsk.
Du har väl kanske redan fått hjälp men jag skickar det här ändå.

mvh Inger
  SVAR 2009-11-23 14:08

Hej Inger!
Tack för ditt svar. Vad underbart roligt att du engagerat dig. Denne Olof Andersson Vedin är nämnligen min pappas farmors farfar och jag vill så gärna försöka utröna hans bakgrund men jag har jag så stora problem med att spåra honom bakåt i tiden innan han kommer till Södra Österselet i Umeå lfs/Vännäs fs och gift sig med Lovisa Larsdotter Sjungare.
Jag fick samma svar för ett tag sedan när jag frågade på Rötter. Men jag har ändå problem med att hitta honom i kyrkböckerna. När jag letar bland födda i Umeå lfs 1739 hittar jag ingen född Anders med far som heter Olof, vilket pappan logiskt borde ha gjort eftersom Anders heter Olofsson. Däremot hittar jag i husförhörslängden över Stöcke, Umeå lfs 1778-1786, en Anders Olofsson född 1739, med hustru Sara Olofsdotter född 1742 och med bl.a en son som heter Olof född 1780, som omkring 1783 flyttar till Lövånger/Burträsk. Så långt stämmer ju allt. Men därefter kör jag fast igen. I husförhörslängden för Burträsk hittar jag en familj i Svarttjern och Mjödvattnet som nästan stämmer exakt med familjen ifrån Stöcke, (far och mor och barnens födelsedata och namn stämmer) men med den skillnaden att sonen Olof anges vara född 1783 och död någon gång i början på 1800-talet, kan vara 1809, jag ser inte riktig vad det står. Och sedan är det tvärstopp. Detta är så frusterande. Jag vet inte hur jag ska fortsätta. Vet du något mer om Anders Olofssons familj och då i synnerhet hans son Olof Andersson Vedin? Jag är så tacksam för all den hjälp jag kan få. Många tacksamma tack på förhand. Med vänliga hälsningar Veronica Lindberg.
  SVAR 2011-01-22 20:29

 Hej Veronica,

Olof Vedin Andersson var gift med Lovisa Larsdotter Sjungare som jag ar slakt med pa min fars sida (har inte svenskt tangent bord , bor I Amsterdam men hoppas det gar bra)

Lovisa fodd 1773 hadde 4 broder och 5 systrar och hennes far Lars Larsson Sjungare var soldat i Vasterbottens Liv Komapani och fodd 1740, en av Lovisas broder, Lars blev också soldat men efter det har jag ingen mer information. 

Har du Information om vad som hands med Lovisa sa vore jag jaet glad om du hor av dig, du kam mejla mig: anders@investera.nl 

Ha det bra

Anders


Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies