genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Hernström, Theodor, Brunnby/Australien, 1861 - 18722009-03-20 10:25

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=12467
2009-03-19 18:31 

Theodor Ferdinand Hernström, född 1840-08-06 i Brunnby, (M), gick till sjöss i sin ungdom. Han rymde i Australien. Enligt husförhörslängden vistades han i Australien mellan 1861 - 1872.  Han vigs i Väsby (M) 1874..
Jag skulle så gärna vilja veta i vilken stad i Australien han hoppade av.
Hur ska jag göra?

undrar Monica
  SVAR 2009-03-19 20:13

Hej Monica!
Jag vet inte var i Australien han rymde från.
Skomakaren Teodor Ferdinand Hernström är inte född den 6 augusti.
Han är född 18400608 och döpt 18400621. Hans dotter Ida Karolina 18850903 i Väsby - 19630428 i Höganäs var gift med min farfars bror.
Om Du är intresserad kan Du mejla till mej direkt. Karl-Åke
  SVAR 2009-03-19 21:41

Jo tack jag vet. Jag lyckades vända siffrorna i hans födelsedata.
Jag är barnbarnsbarn till Theodor.
  SVAR 2009-03-20 06:39

Hej!

För att hitta avhoppade sjömän måste man nog titta i sjömanshusens register.
Man får börja med sjömanshuset som ligger närmast sjömannens hemort men egentligen kan han vara inskriven varsomhelst. Jag sökte en sjöman i min släkt som bodde mellan Trelleborg och Ystad. Han fanns i Västerviks sjömanshus. Några sjömanshus är digitaliserade.
Jag har försökt hjälpa en man i Australien att finna Neils Polsen. Att jag fann att han
hade hoppat av i Sydney var att han uppgav den här orten när han sökte medborgarskap (vem säger att detta är med sanningen överstämmande).  På den
sidan gav jag en australiensisk länk. Jag hittade en del skeppslistor som var väldigt otydliga.

Eva M
  SVAR 2009-03-20 10:25

Tack så mycket. Jag har tittat på adressen från Australien, men ska göra det igen.
Detta har alltid kittlat fantasin, eftersom han säges ihop med en finne, ha stulit en liten båt på skeppet och rott i land, sedan ska de ha låtit båten driva.
Han arbetade på en stor fårfarm, två dagsritter från en stor stad. Han fick nämligen sådan tandvärk, så han fick rida till staden och söka hjälp, och då fick han övernatta på marken under ett träd. Ägaren till fårfarmen bodde på farmen, men hustrun och döttrarna i stan. Han har sagt, att han fick äta fårkött morgon, middag och kväll. Till slut fick han malaria och fick ta en båt hem.
Monica L I
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies