genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Agerskov Nilsson, Ester Margarete, , 18862005-10-08 17:43

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1187
 

Hej! Finns det någon som har uppgifter om denna person: Ester Margarete Agerskov Nilsson F. 23/10 1886 Död 14/8 1925 Vet bara detta, skulle gärna vilja veta var hon är född och död och om hennes föräldrar och syskon och om hon varit gift. Ewa
  SVAR

Hej Ewa, Hon finns inte med i folkräkningarna 1890 och 1900 i Sverige. Kan hon vara från Danmark (och gift Nilsson)? Gissar det på att namnen Margarete och Agerskov låter danska. Det finns faktiskt två stycken Agerskov i Stockholms stad 1890 (men inte 1900). Det är skeppbyggmästare Kai Christian Agerskov, född 1822 i Köpenhamn, med hustru Maria Elisabet, född 1828 i Köpenhamn, boende i Ersta nr 10, Katarina förs. Också en Olivia Wilhelmina Agerskov, född 1856 i Stockholm, boende i Sjökatten nr 5 och 12, Adolf Fredriks församling, och gift med vinhandlare Erik Herman Möller, född 1842 i Stockholm, barn John Hugo, f. 1886 Gunnar Wilhelm, f. 1888.
  SVAR

Hur kan man gå vidare för att få reda på om hon gifte sig med en svensk? Därav namnet Nilsson, finns det danksa kyrkoböcker på nätet där man kan hitta vigda och döda?
  SVAR

För att det inte ska bli dubbelarbete, så hänvisar jag till diskussionen under Anbytarforum Danmark om samma fråga! http://genealogi.aland.net/cgi-bin/show.cgi?241/76122
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies