genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Magnusson, Karin Axelina, Boston Mass. Usa Medford Mass. Usa, 19022009-07-24 19:02

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=12199
2009-03-04 18:55 

I look for descendants to a relative of mine Karin Axelina Magnusson born 6 oct. 1884 Mariestad, Sweden.

Emigrated from Sweden 1902 - Boston, Mass. - Medford, Mass. USA

Best regards
Inger

  SVAR 2009-03-06 00:53

Hej!

Jag tror inte du kommer att hitta dom har...men, vad mer har du? Vet du var hon bosatte sig? Vet du om och med vem hon gifter sig? Har du nagon bou fr Sverige som visar nagon information om var hon verkligen bosatte sig? Och hon kallade sig sakert inte Karin Axelina i USA sa vi far satsa pa att det var kanske nagon variant pa detta.

Mvh,
Susanna
  SVAR 2009-03-06 15:39

Hej Susanna!

Karin Axelina Magnusson är kusin med min släkting Frans Emil Magnusson f. 1864, Du hittade Ethel Dagmar Helfrida f. 31/1 1891 (än en gång tusen tack) men Hildur Victoria f. 8/6 1897 har jag inte kunnat få tag i (döttrar till Frans Emil)

Jag har fått reda på att medlemmarna i Magnussons familj finns i The Redeemar Lutheran Church i Woburn, Mass. på en mikrofilm SAKA 763:1 sid. 14 men jag har inte möjlighet att kunna se denna film.

´Varför jag sökte Karin Axelina Magnusson det är för att det kanske finns någon som känner till familjen som emigrerade till Woburn, Medford o. Boston Mass.

MVH
Inger
  SVAR 2009-03-07 18:21

Hej!
När jag svarade dig om Hildur fann jag en del gravar med namnet Magnusson i Medford.  Det här området var ganska mycket ett "svenskområde", inte lika stort som området i Minnesota. Du söker kvinnor med namnet Magnusson. Det är svårare att finna dem eftersom de ofta byter namn när de gifter sig.
Hade jag varit som du hade jag skrivit ett brev/skickat ett mejl till kyrkan i Woburn och frågat om det skulle vara möjligt för dem att skicka dig en kopia av s. 14 av mikrofilmen. Det verkar bara vara en sida.

Hälsningar
Eva M
  SVAR 2009-03-07 18:43

Hej Eva!
Tack för ditt svar. Jag har skrivit till kyrkan i Woburn men ej fått svar. Jag har en broder till Karin Axelina Magnusson, Hjalmar Georg f. 20.5 1882, emigrerade 15.8 1902, troligtvis till Woburn, Medford eller Boston Mass.Ja det skulle vara verkligen roligt att få tag i någon ättling efter familjen Magnusson.
Det finns också en Lovisa Magnusson gift Norén (enligt en. bouppteckning) med adress Woburn,

Hälsningar
Inger  SVAR 2009-07-24 17:14

Hej Inger!

Jag lovade dig en gång att hjälpa dig finna Magnusson, Ma. Det var i april månad i alla fall. Jag hade helt glömt bort det.  En man som heter Magnuson i efternamn  har kontaktat mig på facebook och berättat att de hade en avlägsen som hette Herman (efternamnet antagligen Franson)  och som hade en skofabrik. Hans farföräldrar kom från Västergötland. Hans "grandmother" var också svenskättling och Haldén.

Eva M
  SVAR 2009-07-24 18:54

Hej Inger! 

Karin Axelina ankom Boston i maj 1902. Hon skulle till moster/faster Lovisa Noren i Boston. Broder Herman George ankom Boston 18 sept 1902, han skulle till farbror/morbror August Noren i Woburn, MA. Bada uppger Garfield str. som adress. Skriv till mig sa skickar jag kopia pa originalen.

Susanna
  SVAR 2009-07-24 19:02

Hej igen,
Vill bara saga att den John Noren och Annie som lever i Woburn pa 48 Garfield Ave. i 1900 census ar troligen samma personer, Aug. och Louise Noren som syskonen tar sig till 1902. Det finns inga andra pa denna adress.

Susanna
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies