genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Jönsson, Johan, Kyrkheddinge, död 19282009-02-16 13:51

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=6273
 

Johan Jönsson föddes den 8 dec 1887 i Vallby 5, Kyrkheddinge. Han dog 1928. Var dog han och av vad? Hoppas någon kan ge svar på dessa frågor. MVH Lena
  SVAR

Han bör finnas i Sveriges befolkning 1890 och Sveriges befolkning 1900, som jag inte har tillgång till. Från den utgångspunkten kan du söka honom i kyrkoböckerna. Kyrkheddinges finns på Landsarkivet i Lund.
  SVAR

Tack Bo för svaret, men - där finns ju tyvärr inte svar på min fråga, dvs var han dog och av vad. Visst finns han i kyrkböckerna och i databaserna du nämner. Jag får kolla lite närmre nästa gång jag är i Lund.
  SVAR

Nej, det är inte alltid man kan få uppgifterna serverade på en bricka. Enligt Sveriges befolkning 1900 bodde Johan och hans familj då kvar på Vallby 5 i Kyrkheddinge. Vid besök på Malmö Stadsarkiv idag tittade jag på SCB:s utdrag ur församlingsböcker för Kyrkheddinge 1920 och 1930. 1920 bodde Johan kvar på Vallby 5, nu som arrendator. Han var ogift. Hushållet bestod av Johan och hans mor Hanna Mårtensdotter, som var änka. 1930 fanns ingen av dem kvar på Vallby 5, av naturliga skäl. Det förefaller sannolikt att Johan dog i Kyrkheddinge, men bekräftelse på det kan man bara få i dödboken.
  SVAR

Tack än en gång Bo! Mycket tacksam för dina uppgifter. Eftersom jag själv bor i Stockholm har jag lite svårt att få fram uppgifter som dessa själv. Därför är jag tvungen att använda forumet och hoppas att någon kan stå mig bi. Nästa vecka reser jag dock till Skåne och hoppas hinna med en tur till Lund där jag kan kolla vidare i dödboken själv. Än en gång tack.
  SVAR 2009-02-16 13:51

Hej Lena. ´Det var intressant med Johan Jönsson, det är min mans mormors bror. Johan och Anna Jönsson är då syskon. Anna dog på Nevishögs Ålderdomshem Kyrkheddinge den 29/2 1960 och ligger i familjegrav i kyrkheddinge. Min tanke var att även Johan kanske ligger där. Har du fått svar på vad han dog av?

Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies