genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Andersdotter, Kajsa Lena, Madesjö/Mortorp, född 183906292009-02-05 20:19

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=11561
2009-02-04 21:56 

Kajsa Lena Andersson var min morfars, Oskar Gottfrid  f1879 03 25 mor. Jag undrar nu  hur många fler barn Kajsa Lena hade! Alltså om Oskar Gottfrid hade några hel och halvsyskon.
  SVAR 2009-02-04 22:23

Hej Ylva!
Dessa uppgifter är hämtade från Svb 1890.

Husegare Nilsson, Kar Gustaf, född 1831 i Mortorp, Kalmar län
Andersd. Kajsa Lena, född 1839 i Madesjö
Per Elof, född 1861 i Mortorp
Karl Johan, född 1872 i Madesjö
Oskar Gottfrid, född 1879 i Mortorp
Emilie Sofia, född 1882 i Mortorp.

Familjen bodde år 1890: Utom staden N:o 798, Kalmar Stadsförsamling.

Mvh Annmargrete
  SVAR 2009-02-05 20:19

Tack så mycket! Det var vekligen intressanta upplysningar! Jag vet om Emelie sedan tidigare, men de två älsta bröderna hade jag ingen aning om. Går det att se hur gamla  de blev? Om de hade familj?
Att jag över huvud taget nu började ställa frågor,  var att jag hittade ett gammalt foto som skulle föreställa min "morfars halvbror Konrad".
På fotot ser han ut att vara i 25-35års åldern, har mustarsch och klock-kjedja, sitter på en stol. En kvinna i ljusa kläder står bredvid och håller honom på axeln.
På fotot står det tryckt: Readman Gazette building Norwalk Conn...

Något jag noterar är att det är hela 11år mellan första och andra barnet. Går det att få veta när Karl Gustav Nilsson och Kajsa Lena Andersdotter gifte sig?

Vänliga Hälsningar från Ylva

Kan ha utvandrat t USA?
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 

 


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies