genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Nilsson, Håkan, , 1870, 4 juni2005-09-12 09:37

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1127
 

En amerikansk bekant söker uppgifter om Håkan Nilsson (Hoken Nelson), född i Skåne 4 juni 1870, son till Nils Nilsson och Johanna Åkesson. Syster: Amelia.
  SVAR

Är det möjligt att fadern hette Nils Håkansson, istället för Nilsson? Hittade den här familjen i folkräkningen 1890: Håkansson, Nils 1841 Far (född i Tirup, Malmöhus län) Åkesson, Johanna 1841 Mor (född i Reslöv, Malmöhus län) (Barn), Elise Sofia 1879 Barn (född i Konga, Malmöhus län) (Barn), Amalia Maria 1883 Barn (född i Konga, Malmöhus län) Visserligen finns inte Håkan Nilsson med i familjen 1890, men det var den enda familj jag hittade som stämde någorlunda in på de uppgifter du gav. 1890 bodde de i Tirup No. 5, 6 och 7, men enligt Tirups husförhörslängd hade de flyttat dit från Kågeröd samma år. Har inte hunnit kolla Kågeröds husförhörslängd för att se om jag hittar familjen, och eventuellt Håkan, där. I folkräkningen hittade jag två Håkan Nilsson, bägge födda 1870 i Billeberga, som ju inte ligger så långt från Konga (där döttrarna i ovanstående familj föddes). Den ene var gesäll och bodde i Unionen 4, Helsingborgs stadsförsamling, och den andre var dräng i Storegård, Torrlösa. Det kan ju vara värt att kolla upp om någon av dem kan vara rätt person - såvida Hoken Nelson inte emigrerade före 1890.
  SVAR

Stort tack! Det låter ju mycket rimligt. Jag ska vidarebefordra uppgifterna, så får vi se vad "uppdragsgivaren" tror om saken.
  SVAR

Tittade i SCB-utdraget av födelseboken för Billeberga 1870, och den Håkan som föddes där den 4 juni var son till husman Nils Håkansson och Johanna Åkesdotter, No. 3 Tostarp. Enligt Billeberga husförhörslängd AI:6 1866-1876 så föddes Nils Håkansson i Tirup den 30/12 1841 och Johanna Åkesdotter i Reslöv den 13/5 1841. De gifte sig den 15/5 1870, och hade även sonen Carl, född i Billeberga 12/11 1872. Familjen flyttade från Tostarp 1873, men jag kan inte tyda vilken ort de flyttade till (GID 1180.23.24500 om någon annan vill försöka).
  SVAR

Tack än en gång! Jag har vidarebefordrat även dessa uppgifter men ännu inte hört något från USA.
  SVAR

Detta är Hoken Nelson 1890: Nilsson, Håkan Dräng f. 1870 i Billeberga (Malmöhus län, Skåne) Ogift man, ensam i familjen Storegård Torrlösa (Malmöhus län, Skåne) Födelseort i källan: Billeberga Malmö län 1893 flyttade han till "Särskild förteckning p. 484". På den sidan står "I Amerika ?" och hänvisning till p. 515, men den sidan finns inte med i husförhörslängden.
  SVAR

Allt tyder ju på att detta kan vara fråga om rätt person. Jag har skickat vidare även dessa senaste tillskott. Man sover nog fortfarande i Amerika, men jag vågar mig på att på min bekants vägnar framföra ett STORT OCH VARMT TACK för denna generösa och vänliga hjälp!
  SVAR

Hedras den som hedras bör! Här vidarebefordras tacksamma hälsningar från min amerikanska bekant: Hello, You are the man...Thank you so much...That is why I try to help so many people with their genealogy...hope it pays off and somebody helps me...you have...thank you so much...very much appreciated...Hope all is well... Kathleen
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies