genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Olsdotter, Karna, V.klagstorp, 18342009-01-18 10:56

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=11281
2009-01-17 17:27 

Karna Olsdotter är född den 30/5 1812 på V.Klagstorp nr 27. I hfl för 1826-44 står antecknat att hon 1834 flyttade till V.Klagstorp nr 29. Här finns hon också upptagen som framgår av bifogade bild. Som synes är kolumnerna för henne och ett par andra helt tomma och på något sätt verkar det som om hon aldrig kom dit. Jag har inte lyckats hitta henne därefter. Kan man med ledning av anförda omständigheter dra någon slutsats om var jag ska fortsätta letandet?

Bilden kommer från DigiArkiv/Arkiv Digital http://arkivdigital.seKlicka för en större bild

Karna_Olsdotter.JPG
  SVAR 2009-01-17 17:52

Hej !
jag kan inte se att det står Karna Olsdotter ovanför den strukna ser ut som Sigrid Olasdotter född 1812 och under född 1818 03 26 ser ut att vara Nilsdotter.

MVh Birgitta

  SVAR 2009-01-17 18:12

Hej Birgitta!
Jag är nog rätt säker på att det står Karna. Den böjen som Du får till ett d tillhör nog raden ovanför.
Sven-Olle
  SVAR 2009-01-18 10:56

  >  Som synes är kolumnerna för henne och ett par andra helt tomma och på något sätt verkar det som om hon aldrig kom dit. Jag har inte lyckats hitta henne därefter. Kan man med ledning av anförda omständigheter dra någon slutsats om var jag ska fortsätta letandet?

Tyvärr är nog svaret nej. När det ser ut så där borde hon finnas kvar på stället och hittas i nästa hfl.

Man kan ju leta i utflyttningslängder, dödboken eller gå igenom hela hfl. Hjälper inte det så får man försöka fånga upp henne någon gång senare i livet. Finns hon i någon av "folkräkningarna" 1880, 1890 och 1900? Finns hon nämnd med bostadsort i en senare bouppteckning efter föräldrar eller barnlösa syskon till föräldrarna? Har du koll på hennes syskon så kan du se om hon dyker upp som fadder till deras barn senare, och då få hennes bostadsort.


Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies