genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Mårtensson (Lagergren), Måns, Öja (Ystad), född 18182009-01-17 10:51

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=11264
2009-01-16 23:59 

Hejsan, jag söker uppgifter om en viss Måns Mårtensson född den 4/1 1818 i Öja. Han var gift med Karna Jönsdotter född den 24/1 1816 i Öja. I födelseboken för Måns Mårtensson omnämns en viss Mårten Lagergren och Ingar Hansdotter. Är det hans föräldrar, har svårt för att tyda. Det finns även en Anders Lagergren som skulle vara klockare. Kan det vara så att Måns Mårtensson är släkt med dessa " Lagergrenare" som det finns en del av just i Öja. Tacksam för alla svar.  MVH  Conny Larsson
  SVAR 2009-01-17 10:41

Hejsan, du menar nog den Måns som är född 4 juli 1818 (se bild). Hans föräldrar är skolmästaren Mårten Lagergren och Sara Mathsdotter. En fadder är klockaren Anders Lagergren, men Ingar Hansdotter ser jag inte röken av!

Det finns en timmerman Måns Hansson Lagergren som dör 1803 23/12 i Öja 50 år gammal.

Bilden kommer från DigiArkiv/Arkiv Digital http://arkivdigital.seKlicka för en större bild

oeja_C2_s_103.jpg
  SVAR 2009-01-17 10:51

Se också en gammal fråga om Anders Lagergren.

På DISBYT har Nils-Olof Witting med denna släkt, och där framgår att Mårten Lagergren f 1788 och Anders Lagergren f 1783 är söner till Måns Hansson Lagergren.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies