genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Johnson, Robert Och Gerda, Boston, Ma., 1920talet och senare2009-01-14 15:20

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=11211
2009-01-13 19:04 

Jag har funnit Gerda och Robert Johnson som inresta till USA med fartyget Drottningholm 1920. De är svensk-amerikaner. Adressen dit de ska är Boston, Ma. Förmodligen har de varit hemma på besök i Sverige. Man uppger  adressen till Roberts far Johan Nilsson, Bergslund. Kan någon säga mej var Bergslund ligger?
Gerda och Robert  tog hand om min mormors bror som dog 1943. Jag tror att de drev ett slags pensionat i Waltham, Ma, som ligger nära Boston. När mormors bror dog skötte Gerda om begravningen och det är hennes namn i dödsannonsen som jag har kvar. Antar att Robert var död då
Jag undrar om Robert och Gerda hade några barn. Jag tänkte att det kanske kunde finnas något barnbarn som vet något om sina mor/farföräldrar. Det verkar lite långsökt, och jag borde söka i USA men jag tänkta att det finns kanske någon här som sitter inne med uppgifter om Robert och Gerda. Jag har ett foto av Gerda där hon spelar dragspel.
  SVAR 2009-01-14 15:20

Det finns många Bergslund i Sverige, men det fanns på den tiden en poststation och postadress vid namn Bergslund, belägen i församlingen Berg i Kronobergs län.

Om det är rätt Bergslund, skulle Robert Johnson kunna vara identisk med Gustaf Robert Johansson, född 29 oktober 1881 i Berg. Fadern hette Johan Peter Nilsson. Gustaf Robert emigrerade 24 maj 1901.

Du har förmodligen bättre uppgifter om Robert och Gerda. Det är lättare att leta i de amerikanska databaserna, om man har så fullständiga grunduppgifter som möjligt. 
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver frivilliga att registrera åren 1830-1859. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies