genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Westerholm, Adam, Höganäs, 18182005-02-02 11:36

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=101
 

1818-08-05 föddes Aron Westerholm i Väsby. Han var son till Adam Westerholm och Hanna Larsdotter. Har inte lyckats hitta information om Adam och Hanna. Är ute efter när de föddes och vilka däras föräldrar var..
  SVAR

Se http://www.kullabygdens.se/medlem/winkler2.htm för mer information om dessa personer.
  SVAR

Såg att det inte står så mycket om Adam på den sidan, men enligt information från Kullabygdens släktforskares arkiv så föddes han 1796-01-15 i Göteborg och dog 1851-01-01. Mer information om honom har jag tyvärr inte.
  SVAR

Tack så mycket Carin. Hjälpte verkligen!
  SVAR

Jag har uppgifter om Adam Westerholm. Han föddes 1974-02-07 i Göteborgs Garnisonsfölrsamling och avled 1851-01-01 i Väsby. Hanna Larsdotter föddes 1779-01-06 i Tjörröd, Väsby och avled 1831-11-20 i Grufvan, Väsby. Jag har många Westerholm i släkten på min mors sida. Hör gärna av dig om du vill ha mera uppgifter.
  SVAR

Det blev visst lite omkastade siffror på födelseåret. :-) 1794 ska det vara. Hittade Adam Westerholms födelsenotis i Göteborgs Garnisonsförsamlings födelsebok CI:10 (GID 892.53.66300): Fader: Constapeln vid Baron Hjertas C. Eric Westerholm. Moder: dess hustru Maria Frisk, 31 år. Två år senare, den 7 februari 1796, får Eric och Maria sonen Ferdinand.
  SVAR

Har nu kompletterat uppgifterna om Adam Westerholm på sidan http://www.kullabygdens.se/medlem/winkler2.htm så att även hans födelse- och döddatum, samt hans föräldar, finns med.
  SVAR

Tack Bengt och Carin. Jag är själv inte släkt med Westerholm, det är en av mina vänner som har en ana (Lilly Nilsson, född 1879-02-27) ingift i släkten (gift med Johannes Westerholm, född 1875-05-23). Johannes emigrerade till USA och det finns idag levande ättlingar som har kontakt med han jag frågar för. Kontakta gärna den svenska släkingen på c4v4@yahoo.com. Han kan nog berätta mer om Westerholmarna i USA.
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2023 ge ut nummer 9 i den populära serien, som omfattar åren 1815-2022.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1800-1814. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL
© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies