genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Silfver, Johan, Hällestad, 18122005-09-05 19:21

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=1094
 

Hej! Jag undrar om det är någon som stött på Johan Silfver, född 1812-11-10 och hans hustru Kjersti Pålsdotter, född 1814-02-08? De har dötrarna Elna Johansdotter, född 1845-01-10 (Hällestad) och Ingar, född 1841. Det jag är mest intresserad av, är om någon vet vem Johans och hans frus Kjerstinas föräldrar var. MVH: /Kina
  SVAR

Det är lite problematiskt med Hällestad, för det har varit brand i kyrkoarkivet, men jag hittade dem i Hällestad hfl 1838-45 på nr 10. Jag tycker det står att de är skrivna i Dalby (förkortnat Dby) nr 30, men där finns de inte 1849. Dalby har lucka i hfl just 1845... Hur som helst så ser det i alla fall ut som att Kersti Pålsdotter är den dotter som finns i familjen ovanför. Jag tror det står att hon är "hans styvdotter", och alltså dotter till Bengta Bengtsdotter före hennes äktenskap med husmannen Per? Jeppsson (som tydligen avlider 1842 16/4). Var har du hittat dina uppgifter? Var bor familjen senare? Står det ingen födelseförsamling på Johan Silfver?

Bilden är från GenlineKlicka för en större bild

haellestad_hfl_1838-45_s73_GID_1263.10.103500.gif
  SVAR

Hej och tack för svar! Jo, det är nämligen så att jag följer upp Elna Johansdotter, född 1845-01-10 i Hällestad. Jag har hennes man och hennes barn och framåt men inte bakåt. Mina uppgifter fick jag i Hällestad Kommunion/Nattvard och har försökt att hitta Elnas föräldrar i husförhörslängder men inte hittat dem. Jag har även letat efter Johan Silfver men tydligen så har jag missat honom. Jag har ingen födelseförsamling på Johan. Det jag fick fram på Kommunion/Nattvard är att Johan var soldat. Så tack än en gång för din hjälp! /Kina
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund har 2021 gett ut nummer 8 i den populära serien, som omfattar åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies