genealogy in scandinaviaÄldre efterlysningar
[2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2013] [2014] [2015] [2016]Thorin / Torin, Johannes, Göteborg, utvandr 18822008-12-03 16:21

Direktlänk http://forum.scangen.se/?svar=10516
2008-12-03 09:24 

Hej på Er alla.

Måste få fråga en sak.
Vad är skillnaden på Emibas; Emigranten och E-Populär.

Vi är två personer, Ingemar Ekman och så då jag som försöker hjälpa släktingar på andra sidan atlanten med att finna ut var ovanstående person är född. Finns även en fråga på Rötter under Karl Johans f. i Göteborg.

Ingemar har funnit Johannes Torin f.1836-10-11 på Emibasskivan som då utvandrad 1882, från Karl Johans församling i Göteborg,men borde han då inte också finnas med på dom andra skivorna?
Johannes Torin skall även ha en broder som kallas för Charls Wilson (Carl Thorin, skall fått Wilson då han seglade på engelskreg. fartyg) . Carl skall vara född 1850-03-23 i Göteborg och kom över till staterna 1873. Honom har inte Ingemar hittat.

För mig är detta svårt med personer som utvandrat, helt enkelt nytt perspektiv. Men kan någon tippsa om, om det finns mer påtagliga dokument att söka på här hemma så att säga så tar jag tacksamt emot förslag.
Skall också säga att det mesta om Johnnes förehavande innan utvandringen har jag klart för mig, men som sagt, hittar inte var han är född.

Hälsar
Eivor
  SVAR 2008-12-03 15:36

Hej Eivor!

Tyvarr gav inte heller Emiweb ett svar pa var han ar fodd. Han ar skriven pa denna forsamling. Men inte fodd dar troligen, inget star antecknat pa fodelseforssamling. Han utvandrar med hustru Lydia Christina Johansson Torin verkar det som och det kan ju ge nagot, om man kan lokalisera henne via husforhorslangd och deras giftermal t.ex? Eller har du det?

I ovrigt sa kan jag saga att jag vet inte varfor han inte finns med i alla de andra skivorna, allt beror nog pa vilka arkiv som ar medtagna, vilket material som anvandes. Emibas och nu Emiweb ar bra da man kan soka pa exakt fodelsedatum, de ar tagna fran hfl i regel och det gor det lattare att ga tillbaka. Manga utvandrade ju inte fran sin fodelseort. Att Chas/Charles Wilson ar svar att finna ar inte konstigt med det namnet, det torde finnas flera hundra tusen med samma namn och fodd runt 1850.
Ska se om jag kan finna honom i popular under dagen.

Mvh,

Susanna

  SVAR 2008-12-03 15:38

Oops, jag antar att du har detta men hans familj ar listad som foljer;

Familj
Efternamn: Förnamn: Född: Född Förs: Utfl: Utfl Förs: Utfl Län: Dest:
Torin Johansson Lydia Christina 1849-11-11 Kungälv 1882-08-31 Gbg S Karl Johan Göteborgs och Bohus Amerika
Torin Ernst Constantin 1879-05-26 Gbg:S Karl Johan 1882-08-31 Gbg S Karl Johan Göteborgs och Bohus Amerika
Torin Carolina Gustava 1876-12-24 Gbg:S Karl Johan 1882-08-31 Gbg S Karl Johan Göteborgs och Bohus Amerika

  SVAR 2008-12-03 16:21

Hej Susanna.

Tack för din hjälp.

Jo det är så som du kom på, att vad Johannes sysslade med innan han gav sig av, det har jag lyckats ta rätt på.
Han var sambo ett tag och fick två o.ä. söner med den försmådda hustrun. Som du angav så kom det två barn till i hans gifte med Lydia. På familjens utflyttningslängd så är Johannes dödförklarad 1852 och dödsåret anges till 1892 och ändå lyckades han och familjen komma iväg. Ja. det är många underliga turer på denna karlen.

Fär leta vidare, har inte fått någon träff i Göteborgs församlingarna och kranskommunerna.

Må gott däröver.
Eivor
här snöar i Bollebygd
Skriv ditt svar / enter your answer
Lämna så utförliga uppgifter du kan!
Problem att skriva i textrutan ovan? Använder du Internet Explorer kan du behöva slå på Kompatibilitetsvyn. Läs mer här!
Bifoga en bild (gif eller jpg, max 500 kB) och ange källan / attach image and specify the source
Varifrån kommer bilden? (ange både bildleverantör t ex Arkiv Digital, SVAR samt volym+sida)
Klicka på Bläddra för att välja fil. Om du vill ha läshjälp är det lämpligt att lägga in en bild av källan.
Ditt namn / your name
Svaret visas under frågan på webbsidan, men skickas också till frågeställaren (om denne angett epostadress).
Forumregler och integritetspolicy (uppdaterad senast 2018-09-13)


Du är själv rättsligt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. Text och bild med annan upphovsman än dig själv kräver dennes godkännande. Kortare citat av text är tillåtet med angivande av källa.

Att lägga in utsnitt av bilder från t ex Arkiv Digital med flera leverantörer av digitaliserade handlingar är tillåtet, om du anger varifrån bilden kommer.

Det är inte tillåtet att nämna nu levande personer, om dessa inte givit sitt uttryckliga medgivande. Undvik också att nämna känsliga uppgifter inom sekretessgränsen på 70 år, t ex dödsorsaker.

Efterlysningsforum är inte förmodererat, förutom ett visst skydd mot spam. Dock kan hela eller delar av inlägg raderas som strider mot gällande lagar, vars innehåll bedöms som oetiskt eller omoraliskt, eller bedöms som helt ovidkommande för detta forum. Även viss redigering och omflyttning för att underlätta överblickbarhet och navigering kan ske.

Endast de uppgifter du själv lägger in (inlägg, ditt namn och epostadress) sparas. Epostadressen är frivillig. Uppgifter sparas för närvarande utan något tidsgräns, eftersom även äldre trådar kan ha ett värde och kan kompletteras vid behov. Du har rätt att få ditt namn och epostadress borttaget om du vill. Scangen förbehåller sig rätten att någon gång i framtiden rensa äldre inlägg.

Genom att skriva ett inlägg godkänner du som användare att det sker utan ekonomisk ersättning.

Respektera de rubriker som finns för efternamn, förnamn, plats, tidpunkt och händelse. Skriv alltså inte "läshjälp" eller andra upplysningar där som hör hemma i själva frågan. Skriv inte hela rubriken endast i ett fält.

Spam loggas och åtgärder vidtas om missbruk fortsätter. Serverplatsen för Scangen tillhandahålls av Scorpion Data, vars servrar har högsta säkerhet och ligger i Sverige.

Genom att sända in ett inlägg accepterar du dessa regler. Reglerna kan komma att uppdateras i framtiden.

Översyn av reglerna har skett som anpassning till de nya EU-reglerna rörande GDPR (General Data Protection Regulation).

Donera

 

 Nu kan intresserade hjälpa till att skapa nästa utgåva av Sveriges Dödbok!

Sveriges Släktforskarförbund kommer 2021 att ge ut nummer 8 i den populära serien, som kommer omfatta åren 1830-2020.

Vi behöver nu frivilliga att registrera åren 1815-1829. Klicka på bilden och läs mer, se var vi behöver hjälp och anmäl ditt intresse!ANNONS

KÖP FRÅN SVERIGES SLÄKTFORSKARFÖRBUNDS BOKHANDEL

NYHET!


© ScanGen och Anders Berg - optimerad för Firefox och Internet Explorer - om cookies